Založ si blog

Duša a hmota: Temné zákutia a prečo je svet peklom.

Človek odpradávna túži po pochopení povahy skutočnosti pričom sa často obracia k duchovným, náboženským a filozofickým konceptom. Jedným z takýchto konceptov je kabalistická myšlienka, že svet, v ktorom žijeme je niečo viac než len hmota s svojimi fyzickými javmi.

Podľa tejto perspektívy je tento svet, hmota, chápaný ako Qliphoth, čo je kabalistický termín, ktorý označuje temné okrajové sféry existencie. Významom tohto slova sú „škrupiny“ alebo „obaly“, ktoré obkolesujú svet jemných energií, esenciálnu realitu a bránia jej úplnému prejavu. Táto predstava nám ponúka pochopiť, že fyzický svet skrýva hlbšie a zložitejšie princípy existencie. V základe sa jedná o stret rôznych foriem energií, ktoré vytvárajú dynamickú a komplexnú realitu.

Tento spomínaný svet ako Qliphoth môže byť tiež chápaný ako miesto osobnej a duchovnej výzvy, kde človek čelí rôznym skúškam a výzvam od pokušiteľa a protivníka, ktoré mu pomáhajú rásť a rozvíjať sa od chvíle, keď sa rozhodol zjesť plody zo stromu poznania.

Napokon, myšlienka sveta ako Qliphoth nás núti premýšľať o našej úlohe a zodpovednosti voči tejto realite. Ako jednotlivci môžeme byť aktívnymi tvorcami sveta a vytvárať harmonické prostredie pre mnohé formy existencie.

Qliphotický strom

  1. Thaumiel: odkazuje na dualitu a rozdelenie.
  2. Golachab: symbolizuje agresiu, konflikt, deštruktívne aspekty ľudskej povahy až vášnivé nekontrolované aspekty.
  3. Samael: predstavuje hnev, nemilosrdnosť, deštrukciu a temnotu.
  4. Gamchicoth: symbolizuje klamstvo, ilúziu, ľstivosť a zlobu.
  5. Ghagiel: reprezentuje chaos, nevedomosť, neporiadok, zvodné aspekty.
  6. Thagiriron: odkazuje na rozdelenie, disharmóniu, chaotické vplyvy.
  7. Harab-Serapel: symbolizuje úpadok, zmar, stratu, neposlušnosť a morálnu skázu.
  8. Samael: vyjadruje pýchu, sebeckosť, krivdu, nespravodlivosť a porušenie Božieho poriadku.
  9. Gha´agsheblah: ilozácia a strata vzťahov
  10. Satariel: zatemnenie a slepota voči Božiemu svetlu a pravde.

Na záver môžeme vidieť, že mnohé spoločenské systémy sú postavené na princípoch a hodnotách, ktoré rezonujú s negatívnymi aspektmi patriacich temnej ríši a výnimkou nie je ani ten náš. Korupcia, mocenské hierarchie, materiálne túžby, neúcta k životnému prostrediu, sexuálne zvrátenosti nás privádzajú k nerovnosti, konfliktom a deštrukcii.

Toto sú negatívne vplyvy, ktoré vyvierajú zo zvieracej podstaty človeka a teda z existencie jeho fyzického tela. Toto sú prekážky na ceste k duchovnému rastu. Je dôležité uvedomiť si ich prítomnosť a pracovať na ich transformácii, aby sme dosiahli vyššiu úroveň vedomia, svätú ríšu Sephiroth.

Svet Antikrista

04.10.2022

Žijeme v epoche, počas ktorej vrcholí civilizačný stret medzi Východom a Západom. Koniec tohto stretu visí na vlásku maximálne jednej dekády. Z dôvodu technologickej vyspelosti ľudstva, najmä po stránke vojenskej techniky, táto zrážka zatiahne oponu nad falošnou večnosťou systému, v ktorom sme sa ocitli hermeticky uzavretí. [...]

Duch posledných časov

02.04.2022

„Boh dovolil moru, aby si zvolilo svojho pána a zemi, aby si zvolila kráľa. More zrodilo Leviatana a zem dala Behemotovi vystúpiť zo svojich útrob, ale čoskoro vyplňoval more tak, že vody volali k Bohu, pretože nevedeli kam majú utiecť. Zem taktiež žalovala, pretože bola nohami Behemotovými rozdupaná [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

raziel

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3388x
Priemerná čítanosť článkov: 1129x

Autor blogu

Kategórie